Friday, 12 January 2018

Rawat Gastrik Dengan Shaklee

Perut pedih mencucuk cucuk. Serba tak kena. Kalau yang teruk tu, sampai muntah muntah pun ada.

Nak sumbat apa makanan pun tak boleh. Semua keluar balik.

Ingat ye, gastrik kronik boleh membawa kepada kanser perut. Kita ingat kan gastrik biasa. Jadi tahan tahan sakit camtu je.

Kena rawat cepat cepat, jangan sampai melarat.

Memangla orang cakap alaaa gastrik je kot. Apa yang risau sangat.

Pernah seorang customer saya belikan vivix untuk abangnya. Mula mula tu symptom nya seperti gastrik.

Bila dah muntah tak berhenti, ke hospital dah disahkan kanser usus tahap 4. Bila dah tahap camni, semuanya agak terlambat tapi si adik tetap tak mengalah.

Semuanya sebab ambik mudah pasal kesihatan.

Jadi, jaga jaga dengan tahap kesihatan masing masing ye.

#PengedarShakleeAmpang
#PengedarShakleeKajang
#Glorious


Vivix untuk kecergasan

Bila dah tukar profession ni, memang tak terkejar kejar. Sehari 4 set keluar masuk rumah.

Dengan urusan kerja rumah, dengan urusan bisness online lagi.

Apa lagi. Telan vivix lah. Tau tau je saya ni rasa tenaga dah makin berkurang, mental fizikal semua kena perfect.

Setiap hari sesudu cukup untuk tenaga kekal cergas sepanjang hari.

Nasib baik ada vivix. Saya suka saya suka.

#PengedarShakleeAmpang
#PengedarShakleeKajang
#Glorious



Set Keperluan Harian Shaklee

Semasa badan masih muda dan gagah perkasa, kita yakin tak perlu makan apa apa supplemen. Sihat, takde penyakit.

Bila umur makin meningkat, mula la sakit lutut, lemah lesu badan, dah dapat penyakit popular pulak tu. Dulu orang gelarkan 3 serangkai. Sekarang ni dah boleh tukar jadi 4 serangkai.

Jangan mendabik dada kalau kesihatan tak mampu nak jaga.

Kesihatan memang kena jaga dari awal lagi. Proses yang sangat penting dan wajib buat ialah jaga makan, bersenam dan makan supplemen.

Dengan faktor bahan mentah yang tak berapa original, semuanya pakai cucuk sebab nak cepat besar, sayur pulak kena sembur dengan pestaside. Ulat pun takmo makan sayur tu. Kita pulak yang dok membahamnya.


Jadi amat perlulah ada set keperluan harian ni nak tutup lompong nutrisi kat badan korang tu.

Sunday, 3 December 2017

Sebab Makan Vitamin Masa Muda

Umur makin meningkat, badan rasa makin lesu. Tulang ke arah mereput agaknya.

Ya memang ianya faktor umur. Tapi pernah kan kita dengar umur 30an 40 an dah start kena osteoporosis. Saya la tu last year check tulang masa ada health check up kat opis๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ.

Bila dikenang semula, saya tak suka minum susu, tak suka makan vitamin, kurang makan sayur, kurang minum air masak.

Sekarang baru terhegeh hegeh nak makan vitamin.

Korang rasa patut ke tak makan vitamin masa umur muda maknanya mula makan bila umur 18 tahun.

Memang patut sangat kan.

Dengan faktor pemakanan yang tak sihat. Contoh paling senang suka sangat makan fast food. Cepat dan sedap.

Saya setuju cepat dan sedap tu tapi bila kerap sangat makan, memang amat tak bagus. Fast food ni salah satu ejen penyebab kanser ye.

Lagi satu faktor persekitaran dengan udara yang kurang bersih. Asap kenderaan, debu semua tu bila disedut, semua melekat dalam badan.

Dengan faktor faktor tu semua, lompong lompong nutrisi dalam badan perlu kita tampung dengan segera.

Jadi memang patutkan kita makan vitamin masa umur muda.

Jadi saya boleh kata #sangatpatut

#TRIAngelsWaves
#Road2Infinity
#Glorious

Vitamin Terbaik

Kalau beli barang, selalunya saya akan pilih yang terbaik.  Kalau makanan yang nak masuk dalam badan lagilah saya cerewet.

Bahkan nak beli bahan memasak pun mesti pilih yang elok. Ikan kalau pecah perut atau merah mata tak cukup tido tu memang la tak beli.

Ayam kalau bau dah lain macam dan isi lembik tak kenyal, tolak ketepi.

Sayur kalau dah layu dan benyek tu, mestilah tak ambik. Serai kalau dah kering, memang buang duit la beli. Kalau masak, confirm kurang bau wangi serai tu.

Walau orang kedai lelong dengan harga murah dari kedai lain pun, mana nak beli. Jadi sakit lain pulak.

Jadi, kalau nak makan vitamin, jangan pikir murah je. Kualiti pun kena ambik kira. Badan nak pakai lama kan.

Pastikan ambik vitamin yang takde bahan sintetik langsung. Dari bahan semula jadi je tau.

Pastu vitamin tu mestilah diuji oleh saintis saintis untuk memastikan ianya selamat dan berkesan. Jangan beli yang timbang kilo.

Pastikan ada jurnal jurnal kesihatan berkenaan dengan produk tersebut. Land mark study pun kena ada jugak ye.

Yang pasti, semuanya ada pada produk shaklee dan takde pada produk lain.

Kalau nak menambah ilmu berkenaan kesihatan, boleh klik link kat bawah. Sama sama kita berkongsi ilmu okay.

http://healthresource.shaklee.com/

Repeat Order Shaklee

Sepanjang berbisnes shaklee ni, memang ada customer tetap yang dok repeat beli.

Ada yang setiap bulan, ada yang setiap 2 bulan. Memang stok tu kena sentiasa stand by untuk dia orang.

Pernah jugak saya tanya kenapa dok repeat beli. Best sangat ke. Nak jugak tau kan pendapat dia orang.

Maklum balas yang saya dapat, pernah makan brand lain tapi tak nampak kesan walau dah berbulan makan. Makan yang shaklee punya, seminggu pun dah boleh nampak perubahan.

Belum lagi yang customer sorang ni dok berkampung kat hospital seminggu sebab nak rawat kebas kebas. Tak tahan kena ambik darah setiap hari, mintak balik umah.

Ikhtiar dengan vivix shaklee, minum sesudu malam tu, esoknya kebas hilang. Semuanya dengan izin Allah.

Pulak tu, saya ni memang sentiasa akan cod je. Hantar depan pintu. Senang kalau customer nak tanya apa. Ada yang dah jadi kawan pun ye jugak๐Ÿ˜‰. Tapi nak post pun boleh je.

Servis kena tiptop. Ilmu kena mantap. Ilmu tak boleh kedekut. Berbisnes sebab nak bantu sama sama sihat. Korang sihat, saya tumpang gembira.

#TRIAngelsWaves
#Road2Infinity
#Glorious

Thursday, 30 November 2017

Ejen Terbaik Shaklee

Kenapa korang kena cari saya sebagai ejen terpilih untuk beli produk shaklee.

Yang paling utama sudah tentu saya sentiasa ada ready stok. Tak perlu nak tunggu courier service hantarkan la, baru nak order la. Tak tak tak. Sebut je, insya Allah ada.

Product boleh cod dalam radius yang mampu je la. Jangan pulak order nak suruh hantar kat pantai timur. Boleh je tapi abam Gdex la yang hantarkan. Hakak kena jaga anak dengan suami kat umah ni.

Takpun hakak akan mintak ahli team kami cod di seluruh malaysia. Tada masalah punya.

Saya suka sharing ilmu. Memang customer yang call nak beli, saya akan tanya betul betul. Kenapa? Sebab hakak tak nak customer beli product yang tak menyelesaikan masalah.

Boleh aje makan mana mana vitamin shaklee tu, tapi yang utama mestilah nak baikkan mana yang tak selesa tu. Jadi jangan rimas kalau hakak tanya banyak ye.

Jadi apa tunggu lagi. Moh order cepat cepat ye.

#TRIAngelsWaves
#Road2Infinity
#Glorious