Friday, 8 September 2017

Omega Shaklee Untuk Ibu Menyusu


Ibu menyusu pernahkah tanya diri kita,
.
.
adakah bayi kita dapat zat yang diperlukan dari susu kita?
.
.
Terutamanya DHA untuk otak...
.
.
sedangkan setiap hari kita makan makanan yang langsung takde DHA...
.
.
jadi macam mana baby nak dapat DHA dari susu kita?

.
.
Jawapannya DHA akan disedut dari otak ibu.. itu kalau otak ibu kaya DHA...
.
.
kalau otak ibu pun tak cukup DHA apa jadi? Jadilah ibu pun makin lama makin pelupa makin tak boleh fokus cepat stress dan sebagainya...
.
.
kesian ibu kesian lagi pada baby..
.
.
Haa jangan ingat susu formula penyelesaiannya...
.
.
DHA dalam susu formula tu lagi takleh pakai sebab sangat sikit yang mampu diserap badan tak macam DHA susu ibu...
.
.
Sebab DHA dalam susu formula tu artificial / tiruan / sintetik...sedangkan DHA dalam susu ibu adalah yang semulajadi dan fitrah...
.
.
Nak tahu lebih detail? Meh hubungi saya sekarang. Saya akan bantu macam mana nak guide ibu menyusu agar dapat supply DHA yang sempurna inshaaALLAH